Breuss massage

Breuß massage

De Breuß-massage is een rugmassage die speciaal gericht is op de tussenwervels. Bij veel mensen met rugklachten zijn de tussenwervels in de ruggengraat ineengedrukt en uitgedroogd, waardoor het skelet ingezakt is. Er wordt dan wel eens gezegd dat de tussenwervels versleten zijn en dat daar niets aan te doen is.

Rudolf Breuß ontdekte dat er geen sprake is van slijtage. Tussenwervelschijven kunnen wel degenereren, maar ze kunnen ook gerevitaliseerd worden met Johannes olie. Breuß legt dit uit met een vergelijking met een spons.
Wanneer er lange tijd veel gewicht drukt op een natte spons, wordt het vocht eruit geperst en wordt de spons droog en plat. Als er dan vocht aan de spons wordt toegevoegd, krijgt die zijn oude vorm en elasticiteit weer terug. Zo is het ook met tussenwervels: wanneer Johannes olie wordt ingemasseerd in de wervelkolom, zuigen de tussenwervelschijven zich vol en ze zetten uit en worden weer zacht en soepel. Johannes olie werkt ook ontstekingsremmend op de wervels.

De Breuß-massage kan met succes en zonder gevaar worden toegepast bij hevige rugpijn. Eigenlijk bij vele problemen met het bewegingsapparaat, in het bijzonder in het gebied van het heiligbeen.

De Breuß-massage is heel goed te combineren met de Dorn-methode, zowel ervóór als erná. De Breuß-massage is als voorbehandeling aan te raden wanneer iemands lichaam te gespannen is voor de Dorn-methode. Bij massage na de Dorn-behandeling wordt de ruggenwervel nog beter gestrekt, waardoor lichamelijke en energetische blokkades gemakkelijker opgeruimd kunnen worden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ik smeer uw wervelkolom in met Johannes olie. Dan masseer ik uw rug en rek ik uw ruggengraat een beetje op.
Het is een zachte en weldadige behandeling, waardoor uw rug weer soepel wordt.

Rudolf Breuß (1899-1990)
was een Oostenrijkse elektromonteur
en Heilpraktiker.