Celzouttherapie

Celzouttherapie - Schüsslertherapie

Celzouten of weefselzouten zijn lichaamseigen minerale verbindingen. Als in ons lichaam onvoldoende van bepaalde van deze mineralen aanwezig zijn, ontstaat er een disbalans. De oorzaak van gebrek aan mineralen is een verminderde werking van de darmflora, onvolwaardige voeding of een hoog verbruik van mineralen door bv. ontstekingen in het lichaam. Dat komt door omstandigheden of omgevingen die leiden tot overbelasting van de stofwisseling. Bijvoorbeeld overmatig gebruik van alcohol, tabak of drugs, farmaceutische medicatie, stress en belasting door zware metalen.

Een tekort aan celzouten kunnen we uitmeten met behulp van het MORA-apparaat

Bijzonder is dat ook uw geboortedatum een aanwijzing kan geven: aanleg voor een gebrek aan bepaalde celzouten blijkt astrologisch bepaald te zijn.

Ik maak gebruik van de echte minerale verwrijvingen volgens de receptuur van Dr. Schüssler zelf. Om in het lichaam te kunnen worden opgenomen als voedingssupplement worden de celzouten verwreven.

Hoe gaat het in zijn werk?
U neemt het celzout dat u op basis van de diagnose krijgt als tablet in. U laat het in uw mond smelten. Het celzout wordt via het mondslijmvlies in uw bloedbaan opgenomen en kan direct beginnen met zijn corrigerende werk.

Voor meer informatie over Schüsslerzouten: www.vita-reform.nl

Dr. Wilhelm Schüssler (1821-1898) was biochemicus.

Hij ontdekte dat de as van gecremeerde lichamen uit slechts 12 ingrediënten bestaat, de celzouten.
Hij vond verband tussen een ziekte van de overledene en het vrijwel of geheel ontbreken van een of meer celzouten in de as.