Bloedtesten
Analyse van bloed
Uit een paar druppels bloed is heel veel af te leiden over de toestand van uw lichaam. Allerlei verstoringen kunnen vroegtijdig aan het licht komen, zelfs voordat ze echte problemen zijn geworden. Zo hebben we dan ook de mogelijkheid om preventief te werken.
Wanneer u uw bloedmonster naar het laboratorium stuurt per post, wordt daar een test op uitgevoerd die bestaat uit twee onderzoeken, de ROTS-test en de SKL-test. Zo wordt de diagnose betrouwbaarder en nauwkeuriger.
ROTS is de afkorting van Reactieve Oxidatieve Toxische Sedimenten. Toxische sedimenten zijn de restproducten van stofwisselingsprocessen en dysfuncties.
Uw immuunsysteem kan een bepaalde hoeveelheid toxiciteit wel verwerken, maar door een teveel wordt het verzwakt. Aan de vorm van de sedimenten is te zien welke organen of weefsels belast worden.
Hoe gaat het in zijn werk?
In de praktijk neemt de assistente bloed bij u af door middel van een vingerprikje.
Zij doet het bloed op glazen objectiefplaatjes en daarna stuurt u die als analysemateriaal naar het laboratorium.
De SKL-test is ontwikkeld door de Duitse arts Rudolf Sklenar, die belangrijk wetenschappelijk onderzoek deed naar rode bloedcellen. Op de schil van rode bloedlichaampjes vond hij opvallende structuren die hij biogranula of doornappelcellen noemde. In de SKL-test wordt een bepaalde kleuringstechniek gebruikt en in het bloedbeeld dat dan ontstaat, zijn verschillende verstoringen goed te diagnosticeren zoals de stollingsfactor van het bloed en ijzer- tekorten.
Met de ROTS/SKL-test wordt gezocht naar afwijkingen aan uw rode bloedcellen (Erytrocyten) en toxische neerslag.
Voor meer informatie over bloedanalyse:
www.rp-vitamino.com
De gecombineerde bloedtest is gericht op de volgende vragen:
- Is er een stofwisselingstoornis?
- Zijn er blokkades van enzymen? Enzymen zijn lichaamseigen eiwitten die o.a. ons voedsel afbreken tot bruikbare bouwstenen voor het lichaam.
- Hebt u gebrek aan spoorelementen? Het gaat dan om metalen als zink, kobalt, koper, selenium, mangaan en ijzer. Wanneer u hiervan te weinig heeft, kunnen er enzymblokkades optreden.
- Is er een stoornis aan de lever, de nieren of het zenuwstelsel?
- Hebt u een tekort aan vitamine B12/foliumzuur?
- Heeft uw bloed een verhoogde stollingswaarde?
- Is er een verstoring in het zuurstoftransport?
- Is uw darmflora verstoord met eventueel een toxische belasting van gisten en/of schimmels?
- Heeft u veel vrije radicalen in uw bloed? Dan kunnen cellen beschadigd raken.
- Is er sprake van micro-ontstekingen?
- Heeft u last van allergieën?
- Zijn er algemene hormonale verstoringen?
Als de test wijst op stoornissen, hoeven we niet af te wachten totdat problemen zich daadwerkelijk gaan manifesteren of erger worden.
We kunnen meteen aan verbetering gaan werken.
Wat voor u de beste aanpak is, hangt af van uw constitutie en uw omstandigheden. Heel vaak is het effectief om uw lichaam te reguleren (schoonmaken) en uw spijsvertering te verbeteren.
Dat kan bijvoorbeeld met Oligotherapie