Baunscheidtieren

Baunscheidtieren

Baunscheidtieren is een oppervlakkige huidacupunctuur volgens de methode die is ontwikkeld door Carl Baunscheidt.

De therapie bevordert de doorbloeding van de huid en activeert de zenuwbanen en het lymfesysteem. Ook wordt het immuunsysteem gestimuleerd om antilichamen aan te maken, zodat lichaamsvreemde stoffen worden gebonden en afgevoerd. Verder verbeteren de stofwisseling en de hormoonhuishouding.
Pijn wordt direct verlicht en verkrampingen die door pijn zijn ontstaan, worden opgeheven. Deze methode is geschikt bij alle vormen van pijn-zonder-zwelling.

Baunscheidtieren kan alle vormen van ongemakken die diep in uw lichaam zitten, naar de oppervlakte brengen en ventileren via de huid. Dit kan overal, zelfs in het gezicht. Het is geheel ongevaarlijk en wordt zelfs bij zuigelingen toegepast.

Uiteraard zorg ik dat alle materialen steeds goed gedesinfecteerd worden, zodat er geen besmetting kan plaatsvinden. Ik maak altijd gebruik van wegwerp naaldkoppen.

Ik gebruik een klein hamertje dat een wegwerp naaldenkop heeft met zeven kleine naaldjes erin die zeer dicht op elkaar staan. Hierdoor gaan de naaldjes slechts zeer ondiep, net door de huid heen. Daarna wordt er een speciale olie (Essence) over de huid gesmeerd om het effect te vergroten.

Baunscheidtieren02
Baunscheidtier essence en Sevenstar needle (hamertje)
behandeling met het Sevenstar needle hamertje

Ingenieur Carl Baunscheidt (1809-1873) leed aan jicht. Het verhaal gaat dat hij door een mug werd gestoken en dat de pijn op die plek sterk verminderde. Hij bootste de muggenbeet na met een schietapparaat met 33 naalden en een speciale olie met vrijwel dezelfde eigenschappen als muggengif. In korte tijd was hij van zijn jichtklachten af.
Het recept van de Baunscheidt-olie is altijd geheim gebleven, verborgen in een apotheek in M├╝nchen.