Richard J Smit

Natuurgeneeskundig therapeut
Natural Health Practitioner

Celzouttherapie - Schüsslertherapie

Celzouten of weefselzouten zijn lichaamseigen minerale verbindingen. Als in ons lichaam onvoldoende van bepaalde van deze mineralen aanwezig zijn, ontstaat er een disbalans. De oorzaak van gebrek aan mineralen is een verminderde werking van de darmflora. Dat komt door omstandigheden of omgevingen die leiden tot overbelasting van de stofwisseling. Bijvoorbeeld onvolwaardige voeding, overmatig gebruik van alcohol of drugs en belasting door zware metalen.

Op verschillende manieren kan ik de diagnose van celzoutentekort stellen:

  • met laboratoriumtesten
  • door uw meridianenstelsel uit te meten met het MORA-apparaat
  • met een gezichtsanalyse (donkere, bleke of asgrauwe verkleuringen rond de ogen, rimpelvorming en vlekken op bepaalde plekken)

Uiteraard houden we daarnaast een gesprek over uw klachten.

Bijzonder is dat ook uw geboortedatum een aanwijzing kan geven: aanleg voor een gebrek aan bepaalde celzouten blijkt astrologisch bepaald te zijn.

Ik maak gebruik van de echte minerale verwrijvingen volgens de receptuur van Dr. Schüssler zelf. Om in het lichaam te kunnen worden opgenomen, worden de celzouten verdund, maar het zijn toch supplementen en geen homeopathische middelen, omdat ze niet worden gepotentieerd (geschud).

Hoe gaat het?
U neemt het celzout dat u op basis van de diagnose krijgt, als tablet in. U laat het in uw mond smelten. Het celzout wordt via het mondslijmvlies in uw bloedbaan opgenomen en kan direct beginnen met zijn corrigerende werk.

Celzouten

Voor meer informatie over Schüsslerzouten:
www.vita-reform.nl/

dr.schuessler

 

Dr. Wilhelm Schüssler (1821-1898) was biochemicus.

Hij ontdekte dat de as van gecremeerde lichamen uit slechts 12 ingrediënten bestaat, de celzouten.
Hij vond verband tussen een ziekte van de overledene en het vrijwel of geheel ontbreken van een of meer celzouten in de as.