Richard J Smit

Natuurgeneeskundig therapeut
Natural Health Practitioner

Analyse van haar

Mineralen en spoorelementen zorgen er in iedere lichaamscel afzonderlijk voor dat de stofwisseling goed functioneert. Zo ook in de levende cellen van uw haarwortels. Bij het verhoornen wordt de mineraalhuishouding in uw haren geconserveerd.

Haaranalyse geeft dan ook inzicht in de hoeveelheden van de verschillende elementen die uw lichaam heeft opgeslagen. Deze waarden worden vergeleken met normgemiddelden, zodat een gebrek of een teveel aan bepaalde mineralen of giftige stoffen direct duidelijk wordt.

Klachten kunnen een aanwijzing zijn voor een tekort of een overschot van een bepaalde stof. Zo kunnen huidproblemen komen door gebrek aan Zink en verhoogde gevoeligheid voor allergieën door gebrek aan Mangaan. Een te hoog gehalte aan Lood kan leiden tot leerproblemen bij kinderen, te veel Natrium tot haaruitval, te veel Calcium of Koper tot migraine. Analyse van uw haar bevestigt dan al of niet een vermoeden van de oorzaak van de klacht.

De test geeft antwoord op de vragen:

  • Hebt u een tekort aan een of meer lichaamsnoodzakelijke mineralen of spoorelementen?
    Bijvoorbeeld minder dan 25 miligram Magnesium per kilo haar of minder dan 300 mg Calcium per kg haar.
  • Komen bepaalde mineralen te veel voor?
    Bijvoorbeeld van Nikkel meer dan 1,5 mg/kg haar.
  • Is er een overdosis aan zware metalen of andere giftige elementen?
    Bijvoorbeeld meer dan 0,2 mg Cadmium of meer dan 0,8 mg Lood per kg haar.

Wanneer de uitslag van het onderzoek binnen is, overleggen we op welke manier u uw mineraalhuishouding het beste weer in evenwicht kunt brengen. Bijvoorbeeld met een spoorelemententherapie of met een aanpassing van uw voedingspatroon.

Hoe gaat het?
Voor de analyse is een plukje haar nodig van 3 centimeter, vlak langs uw hoofdhuid afgeknipt.
haaranalysetestmateriaalknippen

Ik maak op uw achterhoofd een scheiding, til de bovenste laag van uw haar op en zet die vast. Ik knip dan een dunne rij haar af parallel aan de scheiding.

haaranalyselengtebepalen

Ik knip van de lok de gewenste 3 centimeter af, stop het haar in een testzakje en stuur dat naar het laboratorium. Een hoeveelheid van 0,5 gram haar is voldoende.

 

www.rp-vitamino.com